Kan vi komma närmare oss själva genom hästen? Kan vi komma närmare hästen genom att komma närmare oss själva? 

Mitt svar på frågan är ja!

Hästen har en fantastisk förmåga att spegla oss människor och hjälpa oss att komma i kontakt med vår inre verklighet. Vi människor har en möjlighet att ha en djupare förståelse för hästen som individ genom att möta oss själva. Vi kan få en djupare kontakt och  förståelse för oss själva genom att lyssna på och förstå hästen. 

I mitt arbete och i möte med hästar söker jag alltid efter närvaro och kontakt oavsett hur det uttrycker sig.

I närvaron finns möjligheten att uppleva dansen. Det där ögonblicket när vi upplever att vi dansar tillsammans med hästen. När allt blir magiskt! Vad behöver vi för att uppleva det?

För mig är en av de stora nycklarna närvaro och nyfikenhet. Att fråga hur, istället för vad. Hur kan jag skapa frihet i hästens rörelser? Hur lyssnar jag och hur genomför jag? Vad händer om vi rider med en nyfikenhet istället för prestation? Vad ger oss och våra hästar störst glädje?

Med hjälp av yoga i ridundervisning undersöker vi hur kan Du rikta Din och hästens energi med fokus på minimala hjälper som skapar maximala resultat. Om vi rider utifrån tanken vår kropp blir en del av hästens kropp och vårt mentala och känslomässiga tillstånd blir en del av hästens. Om vi tänker oss att våra händer är hästens framben. Våra ben är hästens bakben. Vårt bäcken är hästens bäcken. Vad händer med oss då? Vad behöver vi utveckla i oss själva och hos våra hästar? Hur behåller jag nyfikenhet och släpper prestation? 

Syftet med det arbete som jag gör tillsammans med hästar och ryttare är att stödja hästens och människans kropp att skapa en gemensam balans och harmoni. För att detta skall ske behöver både häst och ryttare komma i kontakt med sin inre verklighet. Genom andning, fysisk och mental närvaro. Genom kunskap om vår egen och hästens mentala verklighet samt biomekanik kan vi skapa vägar att utvecklas tillsammans med våra hästar på ett harmoniskt sätt. 

De metoder jag använder mig mest av är massage, stretching och akupressur för både häst och ryttare. SamaYoga på marken och uppsuttet, andningsövningar och Zen Coaching för ryttaren. 

Tillsammans undersöker vi vilka vägar som är framkomliga för just er. De vägar som leder balans i kropp och sinne är väl värda att pröva!

 

Back to top